Därför ska du aldrig hyra hjärtstartare till ditt företag eller BRF!

Nu ska du få höra en hemlighet som inget annat företag berättat för dig tidigare – garanterat!

Är det verkligen bättre och mer förmånligt att hyra en hjärtstartare än att köpa?

Om du hör någon säga: ”Det är bättre och mer förmånligt att hyra en hjärtstartare än att köpa, och dessutom ingår allt” – lägg på luren, lämna sajten eller spring därifrån.

När ska du hyra eller leasa?

Säg att du ska köpa en bil eller kopieringsmaskin för ca 100 000 kr. Det är mycket pengar att lägga ut på en gång. Eftersom den används ofta kommer den förr eller senare går sönder eller krångla. Du kan inte göra så mycket själv utan måste boka en servicetekniker. Du förlorar tid och pengar. Dessutom slits delarna ut, produkten åldras och den blir omodern inom några år eller så ändras dina behov. Här är det tryggt och bekvämt att hyra eller leasa. Du får ett serviceavtal och slipper allt krångel.

Du har nästan betalat av hela hjärtstartaren på 4 år – när du hyr *

En hjärtstartare sköter sig helt själv i hela 4 år (t ex Lifepak CR2). Du behöver inte göra något! Chansen att du använder den är liten, men om du gör det återställer du den själv men nya elektroder på 30 sekunder. Och den har hela 8 års garanti. Tekniken förändras nästan ingenting. Om den skulle göra det är det inget som är avgörande för själva livräddningen (eftersom hjärtrytmen är som den är).

Ta Lifepak CR2 som exempel, den kostar 17 998 kr. De allra flesta som väljer att hyra en hjärtstartare gör det på fyra år (48 månader) eftersom det ger en billigare månadskostnad.

* Så här har jag räknat:
349 kr/månad x 48 månader = 16 752 kr. Skillnaden mellan att köpa och hyra blir alltså 1 246 kr (17 998 – 16 752). Nu har jag räknat jättesnällt eftersom du har övriga kostnader som uppläggningsavgift ca 500 kr, fakturaavgift 50 kr per utskick och försäkring från ca 1,50 kr per dag.

Där ser du! Det är klart att det är bättre för dig att köpa hjärtstartaren istället för att hyra.

Tack för att du läste
Men du, lova mig en sak! Dela gärna, men berätta inget för mina konkurrenter eftersom de kommer bli arga på mig 😉

Bästa hälsningar
Arshia Genborg

PS. Den enda gången det är bättre att hyra hjärtstartare är att köpa – det är när du inte har möjlighet att lägga ut ca 15 000 kr på en gång.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på whatsapp
Dela på email