Livsfarligt! Se upp för bilar med snö på taket!

Trafikolycka på en 70 väg. En död och två allvarligt skadade. Orsak, snö på taket!

För några år sedan blev vi larmade på en trafikolycka i Stockholm. En dog och två blev allvarligt skadade. Anledningen till olyckan var att chauffören slarvade med att borsta bort snö på taket.

Så här gick olyckan till…

Det hade varit minusgrader och det hade snöat en hel del. Helt plötsligt slog det om och det blev plusgrader. Chauffören bromsar och all snö åkte ner på framrutan. Ingen sikt i 70 km/h på en smal väg = panik! Tvärnitar, svänger, får sladd och åker in i ett träd.

Tänker alltid på den här olyckan när jag möter bilister som struntar i att borta snön på taket. Därför vill jag tipsa dig om att alltid borsta bort snö från biltaket och skrapa rutorna ordentligt, så att du kör säkert.

Var rädd om dig i trafiken.

Din kunskap räddar liv!

Tack för att du läste.

Önskar dig en trevlig och säker vinter

Glada hälsningar
Arshia Genborg
Hjärtochlungräddning.se

PS. Vem känner du som brukar slarva med att borsta bort snön på biltaket? Tipsa dem gärna genom att dela artikeln – tack på förhand för din delning, den kan rädda liv!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på whatsapp
Dela på email
Stäng meny

Du får hjälp blixtsnabbt!

Skriv ditt telefonnummer så ringer vi upp dig

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig 

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor och ger dig gratis rådgivning om HLR-utbildning och hjärtstartare

Vi är brandmän och sjuksköterskor som sedan 2012 utbildat mer än 550 företag i HLR och Första hjälpen – här är några av dem:

Hjärtochlungräddning.se

Hjärtochlungräddning.se
08-99 99 01
Bryggare Bergs väg 2, 182 47 Enebyberg

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig