Hjärtstartare Lifepak CR2

10 smarta skäl att välja hjärtstartaren Lifepak CR2

Läs mer om hjärtstartare

Ska du hyra eller köpa hjärtstartare? Läs och avgör själv vilket alternativ som är bäst för dig.

Nu ska du få höra en hemlighet som inget annat företag berättat för dig tidigare – garanterat!

Varför skulle de berätta det, de förlorar ju pengar. Om du hör någon säga: ”det bättre och mer förmånligt att hyra en hjärtstartare än att köpa, och dessutom ingår allt” – lägg på luren, lämna sajten eller spring därifrån.

När ska du hyra eller leasa?

Säg att du ska köpa en bil eller kopieringsmaskin för ca 100 000 kr. Mycket pengar att lägga ut på en gång. Eftersom den används ofta kommer den förr eller senare går sönder eller krångla. Du kan inte göra så mycket själv utan måste boka en servicetekniker. Du förlorar tid och pengar. Dessutom slits delarna ut, produkten åldras och den blir omodern inom några år eller så ändras dina behov. Här är det tryggt och bekvämt att hyra eller leasa. Du får ett serviceavtal och slipper allt krångel.

Du har nästan betalat av hela hjärtstartaren på 4 år – när du hyr *

En hjärtstartare sköter sig helt själv i hela 4 år (t ex Lifepak CR2). Du behöver inte göra något! Chansen att du använder den är liten, men om du gör det återställer du den själv men nya elektroder inom 30 sekunder. Och den har hela 8 års garanti. Tekniken förändras nästan ingenting. Om den förändras är det inget som är avgörande för själva livräddningen, eftersom hjärtrytmen är som den är.

Tar Lifepak CR2 som exempel, den kostar 17 998 kr. 95 % av våra kunder som ändå väljer att hyra hjärtstartare hyr på 4 år (48 månader) eftersom det ger billigare månadskostnad.

* Så här har jag räknat:
349 kr/månad x 48 månader = 16 752 kr. Skillnaden mellan att köpa och hyra blir alltså 1 246 kr (17 998 – 16 752). Nu har jag räknat jättesnällt eftersom du har övriga kostnader som uppläggningsavgift ca 500 kr, fakturaavgift 50 kr per utskick och försäkring från ca 1,50 kr per dag. Där ser du! Det är klart att det är bättre för dig att köpa hjärtstartaren istället för att hyra.

Tack för att du läste ❤
Men du, lova mig en sak! Dela gärna inlägget men berätta inget för mina konkurrenter eftersom de kommer bli arga på mig (;

Glada hälsningar
Arshia Genborg

PS. Den enda gången det är bättre att hyra hjärtstartare är att köpa – det är när du inte har möjlighet att lägga ut mellan 11 000–18 000 kr på en gång.

Det här är alltid det svåraste… att sätta rätt prislapp

Om priset är för lågt blir du direkt skeptisk och är det för högt letar du vidare. Inte sant? Min hemsida drar mängder med trafik av kloka människor som har bestämt sig för att investera i en hjärtstartare. De jämför våra priser med andra företag och några köper sina hjärtstartare där den är absolut billigast. Så klart, varför ska de betala mer för exakt samma produkt? Svaret kommer här, läs historien nedan och avgör själv.

Fick hjärtstopp – hjärtstartaren var inte klar för användning!

Som brandman får jag ett larm om en kille som fått hjärtstopp på en idrottsplats. Framme på plats ser jag att hans kamrater startat HLR (hjärt- och lungräddning), tagit fram hjärtstartaren och fäst elektroderna på bröstkorgen. De får inte igång hjärtstartren och är frustrerade.

Jag ser felet direkt – plomberingen för batteriet sitter fortfarande kvar (se bild, gröna lappen). Dessutom är den inte komplett och saknar första hjälpen-sats (torkkompress, mun-mot-mun-mask, rakhyvel, klädsax och skyddshandskar). Jag tycket att det är oseriöst och ansvarslöst av företaget som levererat denna hjärtstartare. Vad tycker du?
Detta är bara ett exempel på varför du ska jämföra andra saker, förutom prislappen.

1. Hur kan det skilja så mycket i pris på samma produkt?

Förutom exemplet ovan där vissa företag maximerar sin vinst genom att leverera hjärtstartare som inte är klara för användning så finns det även andra saker som gör att de kan pressa priserna.

Idag är det väldigt enkelt att bygga en hemsida och översätta det till vilket språk som helst. Lägga upp en Klarna logga (säker betaltjänst) och köpa ”Likes” och ”följare” på Facebook och Instagram. Allt känns bra och tryggt. Telefonnumret du ringer går till en svensktalande säljare via t ex ip-telefoni.

Företaget kan ligga i ett annat land med andra regler för skatt, moms, arbetsgivaravgift, försäkring mm. Nackdelen för dig är att du kanske inte har samma reklamationsrätt, ångerrätt, garanti och service som du skulle ha fått om du handlade av ett företag i Sverige. Därför kan dessa företag hålla lägre priser.

2. Så sparar du 1 000-lappar genom att jämföra driftskostnaden på din hjärtstartare

Alla hjärtstartare behöver byta batterier och elektroder. Vissa modeller behöver service oftare än andra. När du jämför priset ska du även titta på vad hjärtstartare har för driftskostnader under t ex en 8 års period. Du kan spara många kronor som du kan göra annat roligt för.

Visste du att vissa modeller har ett batteri som kostar mellan 4 000–5 000kr ex moms. Det är helt orimligt att betala ca 50 % (eller mer) av maskinens begagnad värde för ett batteri. Håller du med? Det är därför dessa hjärtstartare inte finns i vårt sortiment.

En annan märklig sak är att vissa tillverkare väljer att sälja batteriet och elektroderna endast som ett paket. Det är en nackdel för dig, eftersom kostnaden vid användning blir mycket högre än om du kunde köpa delarna separat.

3. Hur du minimerar stöldrisken

Det händer att hjärtstartare stjäls. Det bästa och billigaste alternativet för dig är om du kan placera hjärtstartaren på en säker plats som t ex i en reception. Där är den också lätt att komma åt. Då slipper du köpa ett larmat skåp.

I annat fall bör du fundera på om du ska investera i ett skåp. När luckan öppnas går larmet direkt. Ska den placeras utomhus, t ex i ett bostadsområde kan du ha ett skåp med kodlås, värme och larm.

 

4. Viktigt att du väljer rätt modell, annars kan det bli dyrt

Fundera på vart du ska placera hjärtstartaren. Behöver den tåla fukt, kondens, damm och eventuellt stötar? Se till att välja rätt modell så att du slipper köpa en ny hjärtstartare igen.
 
 
5. Vad behöver du för tillbehör till din hjärtstartaren?

När du köper din hjärtstartare ska det ingå instruktionsbok, batteri och en uppsättning med elektroder. Du kommer att behöva en väska som skyddar hjärtstartaren, en krok/fäste för upphängning och en skylt som visa var hjärtstartaren finns.

Du behöver också ett första hjälpen-sats som innehållande klädsax, handduk, rakhyvel, mun-mot-mun-mask och skyddshandskar.

6. Hur du undviker tråkiga extra kostnader

Kontrollera noga alla övriga kostnader som tillkommer innan du beställer din hjärtstartare. Det kan vara uppläggningsavgift (vid hyra ligger den på 495 kr), supportavtal, frakt och fakturaavgift mm.

7. Med rätt utbildning ökar du överlevnadschansen

 
En hjärtstartare är väldigt enkel att använda och det är i princip omöjligt att göra fel. I en stressig akutsituation är det extra tryggt att ha övat de olika momenten så att du vet hur maskinen fungerar på både spädbarn, barn och vuxna.
 

Om du t ex håller i patienten samtidigt som den andra livräddaren trycker på strömstötsknappen kan du få en strömstöt i dig. Med rätt utbildning kommer du att använda hjärtstartaren på bästa sätt och öka överlevnadschansen för den drabbade.

Extratips! Har du barn i din verksamhet som t ex på badhus, lekland eller förskola/skola är det en bra idé att investera i en hjärtstartare som även går att använda på barn. Läs mer om Lifepak CR2…

Tack för att du läste ❤

Bästa hälsningar
Arshia Genborg

Det är väldigt enkelt att serva de flesta hjärtstartare. Här får du hjälp med:

Tips! Betalar du dyrt för första hjälpen affischer? Ladda ner gratis, skriv ut och sätt upp bredvid hjärtstartaren. Ni har alltid färska kunskaper och vet vad ni ska göra om någon drunknar, sätter i halsen eller får hjärtstopp.

Tack för att du läste ❤

Bästa hälsningar
Arshia Genborg

Alla hjärtstartare behöver service (byta batterier och elektroder). Vissa modeller behöver service oftare än andra. När du jämför priser ska du även titta på vad hjärtstartare har för driftskostnader. Du kan spara en hel del pengar, som du kan göra annat roligt för.

Visste du att vissa modeller har ett batteri som kostar mellan 4 000–5 000 kr ex moms? Anledningen till att länken går till apotea.se är för att de är billigast och fraktkostnaden ingår, tänkte om du ändå måste beställa så vet du var du kan göra det.

Det är helt orimligt att betala ca 50 % (eller mer) av hjärtstartarens begagnatvärde för ett batteri. Håller du med? Blir ibland kontaktad av kunder som vill serva sina hjärtstartare – då skäms jag för att berätta vad det kostar, för jag vet hur de reagerar. Det är därför dessa hjärtstartare inte finns i vårt sortiment. Och jag skulle aldrig rekommendera dessa modeller till någon, eftersom jag vet att de blir missnöjda efter köpet.

En annan märklig sak är att vissa tillverkare väljer att sälja batteriet och elektroderna endast som ett paket. Det är en nackdel för dig, eftersom kostnaden vid användning blir mycket högre än om du kunde köpa delarna separat.

Observera att driftskostnaden är beräknad utifrån antal batterier och elektroder som behöver bytas under en 8 års period.

Förklaring av IP klass 21
Ju högre siffra desto bättre. Den första siffran (2) står för täthet mot smuts och andra partiklar. Andra siffran (1) står för täthet mot vatten. X betyder att den inte är prövad för täthet mot smuts och andra partiklar.

 


Bildresultat för lifepak cr2​Lifepak CR2

Philips HeartStart HS1Philips HS1

Philips HeartStart FRxPhilips FRX

Samaritan PAD 500Samaritan PAD 500

Powerheart G5Powerheart AED G5

Zoll AED PlusAED Plus

Zoll AED 3Zoll AED 3

Tillverkare

Physio-Control

Philips

Philips

Heartsine

Cardiac Science

Zoll

Zoll

Tillverkningsår

2016

2002

2005

2012

2015

2002

2016

Garanti

8 år

8 år

8 år

10 år

8 år

7 år

8 år

Driftskostnad under en 8 års period

2 746 kr

3 680 kr

3 554 kr

2 750 kr

5 250 kr

2 380 kr

3 380 kr

Kostnad vid användning

845 kr

670 kr

628 kr

2 750 kr
(batteri och elektrod måste byts samtidigt)

630 kr

1 490 kr

1 590 kr

Hållbarhet elektroderna

4 år

2 år

2 år

4 år

2 år

5 år

5 år

Kostnad vuxenelektroder

845 kr

670 kr

628 kr

2 750 kr
(batteri och elektrod måste byts samtidigt)

630 kr

1 490 kr

1 590 kr

Kostnad barnelektroder

0 kr
(har knapp för barnläge)

1 199 kr

1 033 kr
(Nyckel för barnläge, engångskostnad)

2 495 kr

913 kr

900 kr

0 kr
(har knapp för barnläge)

Så långe håller batteriet

4 år

4 år

4 år

4 år

4 år

5 år

5 år (3 år om WiFi-koppling aktiv)

Kostnad batteri

1 901 kr

1 670 kr

1 670 kr

2 750 kr
(batteri och elektrod måste byts samtidigt)

3 360 kr

890 kr

1 790 kr

 Övrig information

——————–

——————–

———————-

——————–

——————–

——————-

——————–

Kan analysera under pågående HLR

Ja

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Kan användas på barn med en knapptryckning

Ja

Nej, barnelektroder köpes separat

Nej, barnelektroder köpes separat

Nej, barnelektroder köpes separat

Nej, barnelektroder köpes separat

Nej, barnelektroder köpes separat

Ja

Kan byta språk med en knapptryckning

Ja

Nej

Nej

Nej

Ja

Nej

Nej

Uppkopplingsbar via 3G-nätet

Ja

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Kan spåras via 3G

Ja

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Uppkopplingsbar via Wi-Fi

 

Ja

Nej

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

Gör självtester

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Möjlighet att uppdatera mjukvaran

Ja (via WiFi/3G)

Nej

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

IP-klass

IP55

IP21

IP55

IP56

IP55

IP55

IP55

Vikt

2,0 kg

1,5 kg

1,6 kg

1,1 kg

2,6 kg

3,1 kg

2,5 kg

Referenser från företag i hela Sverige

Det finns väldigt goda skäl till varför över 550 företag har jämfört oss noggrant med våra konkurrenter och sedan beslutat sig för att samarbeta med oss. Ta reda på vilka de är…

Tillbehör till hjärtstartare Lifepak CR2

Väska till hjärtstartare Lifepak CR2

Väggfäste Lifepak CR2

Första hjälpen-sats till hjärtstartare

Skylt hjärtstartare dubbelsidig inkl väggfäste

Dekal till hjärtstartare för inom- och utomhusbruk (självhäftande)

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i formuläret så får du hjälp blixtsnabbt!

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig 

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor och ger dig gratis rådgivning om HLR-utbildning och hjärtstartare

Vi är brandmän och sjuksköterskor som sedan 2012 utbildat mer än 550 företag i HLR och Första hjälpen – här är några av dem:

Hjärtochlungräddning.se

Hjärtochlungräddning.se
08-99 99 01
Bryggare Bergs väg 2, 182 47 Enebyberg

få ett värdebevis på 1 000 kr!

Beställ din hjärtstartare inom 14 dagar – använd ditt värdebevis och spara 1 000 kr!

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig