Du är i trygga händer – professionella utbildare, brandmän och sjuksköterskor hjälper dig

Kontakta Hjärtochlungräddning.se
– HLR-giganten AB

Vi älskar att åka ut till företag och skapa värdefulla resultat och sprida livsviktig kunskap.

Det som gör oss unika är att vi strävar aldrig efter att få en nöjd kund.

Helst av allt vill vi ha en imponerad kund.

En som får en positiv chock.

Men hur lyckas vi med det?

Genom att jobba helt annorlunda än våra konkurrenter.

För vi vet att du jämför oss med våra konkurrenter. Och dina kunder gör likadant.

Kontakta Hjärtochlungräddning.se

Hur kan vi hjälpa dig?​

Mån-tors 09:00–16:00, fre 09:00–15:00

Här får du fyra exempel.

1) Om du funderade på att hyra en hjärtstartare skulle du få rådet att aldrig hyra en hjärtstartare till ditt företag eller förening. Eftersom det blir olönsamt för dig.

2) Skulle du vilja köpa Första hjälpen-utrustning för luftvägsstopp (sätta i halsen) som LifeVac eller SonicLife skulle du få tipset att avstå. 

Därför att alla dessa produkter saknar vetenskaplig bevisning på att de verkligen fungerar i praktiken. Svenska HLR-rådet avråder alla från att använda dessa produkter. Läs också på Läkemedelsverket.

3) Tänk dig det här: Du funderar på att investera i en hjärtstartare. Letar runt och hittar en modell som heter Powerheart AED G3. Den verkar vara bra på alla sätt och många skriver gott om den.

Du bestämmer dig för att köpa hjärtstartaren. Då skulle du få veta en stor nackdel med just den modellen. Och det är att batteriet kostar ca 5 500 kr inklusive moms.

4) Säg att du behöver HLR-utrustning för övning. Då skulle du få tips på rätt övningshjärtstartare som fungerar med dina dockor. Men framförallt så slipper du köpa en dyr tejp med dålig kvalitet som är ett måste om du köper fel modell. Det tipset sparar dig 1 000-lappar, eftersom tejpen spricker inom kort och måste bytas ut – så här såg våra ut efter några tillfällen.

Men det finns så klart många andra misstag som kostar dig pengar, tid och massa frustration.

Därför tror vi att du som vill samarbeta med oss är mer intresserad av resultatet än att hitta det lägsta priset på marknaden. Du värdesätter ärlighet högt – du vill ha någon du litar på. Någon som ger dig smarta tips så att du tar rätt beslut, blir nöjd och spara tid och pengar.

Kom ihåg en viktig sak! Om du mot all förmodan inte skulle bli nöjd med din beställning eller utbildning hos oss får du alla pengarna tillbaka.

Det är oss du kommer träffa på din HLR-och brandutbildning

Vi finns här för att hjälpa dig

och ger dig rådgivning om HLR, brand, hjärtstartare och Första hjälpen

Våra medarbetare är brandmän, sjuksköterskor och utbildare som sedan 2012 hjälpt mer än 873 företag i HLR och Första hjälpen.

Med rätt kunskap hjälper ni varandra på bästa sätt vid en olycka och minimera mänskligt lidande. Samtidigt sparar ditt företag många 1 000-lappar på minskad sjukfrånvaro varje år.

Dessutom uppfyller er arbetsplats Arbetsmiljöverkets krav på Första hjälpen-utbildning – därför behöver ingen på företaget oroa sig vid en kontroll eller olycka.

Arshia Genborg​​

Instruktör i barn, vuxen och brand

Maija Högström

Maija Högström​

Instruktör i barn och vuxen

Kristian Björndahl​

Instruktör i barn, vuxen och brand

Cecilia Falk

Cecilia Falk

Instruktör i barn, vuxen och brand

Erica Olehag

Erica Olehag

Marknadsföring och försäljning, men även instruktör i barn och vuxen

Per Hanson​​

Instruktör i barn och vuxen​

Tobias Marklund

Tobias Marklund

Instruktör i barn, vuxen och brand

Kiwi och AmbuMan School

Kiwi

Trivselansvarig – hälsar dig välkommen och skapar god stämning 🙂

Hitta till Hjärtochlungräddning.se

Kom förbi och knacka på – ta en kopp (kaffe, chockad eller te) och få gratis rådgivning och svar på alla dina frågor

Dessutom får du en gratis isskrapa med parkeringsskiva (värde hela 49 kr), bra eller hur?

Entré, entréhall och toalett anpassad för dig som är rullstolsburen

Lokalen är anpassad för rullstolsburna

Som entré, entréhall, toalett och dessutom finns p-plats inom 10 meter

Åk till oss kommunalt

Det är enkelt att åka till oss kommunalt

Du tar dig från T-centralen till oss på 34 minuter

Hitta till oss med bil, få vägbeskrivning här

Vägbeskrivning för dig som tar bilen

Klicka här för att få vägbeskrivning till oss

Information om oss

Kontakta oss nu

info@hjartochlungraddning.se​
Kemistvägen 2A
08-99 99 01​

Historien bakom Hjärtochlungräddning.se​​

Att göra inblåsningar och kompressioner på ett barn

En eftermiddag 2008 var jag på väg till brandstationen för att jobba ett nattpass.

Just då hade jag ingen aning om att jag det passet skulle få vara med om en fruktansvärt tragiskt händelse.

Precis när jag klev in på brandstationen gick larmet. Det var ett hjärtstoppslarm.

I samma ögonblick sprang en jobbarkompis fram till mig och sa: Snälla kan du ta det här larmet? Jag måste hämta barnen på förskolan.

Självklart sa jag och hoppade in i mitt larmställ – samtidigt hörde jag att larmoperatören berättade att det var ett barn som hade fått ett hjärtstopp. Och att det var väldigt rörigt på olycksplatsen.

Mycket riktigt, framme på plats var det fullständigt kaos. Och där låg ett livlöst barn på marken. Föräldrarna grät och skrek. Kompisarna lika så. Men ingen hade startat HLR (hjärt- och lungräddning).

En kollega började med fem inblåsningar direkt under tiden som jag började med att förbereda bröstkompressioner på barnet. Hjärtstartaren och syrgas togs samtidigt. Allt gick verkligen blixtsnabbt och inom några sekunder är allt på plats.

En stund senare kom ambulansen och akutbilen. Därefter fick vi även en ambulanshelikopter till olycksplatsen som landade på parkeringsplatsen några hundra meter bort.

Vi kämpade med HLR runt 35 minuter. Därefter bestämde ambulanspersonalen att vi skulle avbryta livräddningen. Det visade sig att barnet redan hade fått för mycket skador i hjärnans celler, eftersom HLR startades för sent. Barnet blev tyvärr bara 12 år gammal.

Men varför fick barnet hjärtstopp?

Det visade sig att han och hans kamrater har sniffat rengöringsmedel. Och det var kemikalierna som orsakade hjärtstoppet.

Oavsett anledning är det fruktansvärt tragiskt varje gång någon förlora ett barn – speciellt när de dör i onödan. Kanske hade han överlevt om någon bara hade tryckt på bröstkorgen innan vi kom fram.
Historien bakom Hjärtochlungräddning.se

Förskolepersonal saknade HLR-kunskaper

Två år senare börjar min son på förskolan. En dag frågade jag personalen om de var utbildade i Första hjälpen. Och om de visste vad de skulle göra om ett barn skulle sätta i halsen och sluta andas…

Det blev knäpptyst. Först tittade de på varandra och sen på mig. INGEN visste vad de skulle göra. Två dagar senare hyrde jag HLR-dockor och utbildade hela förskolan gratis. Efter kursen bestämde jag mig för att starta Hjärtochlungräddning.se

Och så blev det… sedan 2012 har 100-tals företag valt att samarbeta med oss, bland annat IF skadeförsäkring, SJ AB, Clas Ohlson, Swedbank, Konserthuset Sthlm, Försäkringskassan, ÅF, Telenor, AMF, Vattenfall, BB Stockholm, Europeiska motor (Toyota), Vasakronan, Sweco, Grant Thornton, Puls&Träning, Rättsmedicinalverket, Nordic Choice Hotels, Danderyds Kommun, Medley, Svenska Kyrkan, Carnegie Bank, Sundbybergs stad, Stockholms stad m fl

Tack för att du läste.

Nöjda kunder från hela Sverige

Gör som SJ AB, Telenor, Clas Ohlson, Swedbank, SWECO, Toyota, AMF, Acer, Försäkringskassan och 873 andra företag – boka hos oss. Om du mot all förmodan inte skulle bli nöjd får du pengarna tillbaka!

Det finns väldigt goda skäl till varför över 873 företag har jämfört oss noggrant med våra konkurrenter och sedan beslutat sig för att samarbeta med oss. Här är några vi har hjälpt sedan 2012.

Vad kostar kursen egentligen?

Som du redan vet är kurskostnaden den lägsta kostnaden i jämförelse med vad personalen kostar som går kursen (eftersom varje anställd avsätter 2,5 arbetstimme) samt uteblivet arbete (under tiden de går kursen).

Därför vill du vara säker att företaget du samarbetar med är seriösa och kommer i tid – de har också reservinstruktörer så att du och dina 15 kollegor inte står kl 8.00 på morgonen och kursen är inställd.

Du tycker att det är värt att investera i en kvalitetsutbildning där du garanteras att företaget håller kursen själv (många utbildningsföretag säljer kursen vidare eller anlitar underentreprenörer).

Ställer du höga krav på din samarbetspartner?

Hos oss utbildas du av brandmän och sjuksköterskor med erfarenhet av akutsjukvård.

Alla är certifierade enligt Svenska HLR-rådets senaste riktlinjer.

Dessutom anlitade vi en inlärningsexpert och utbildade all personal för att presentera din utbildning på bästa tänkbara sätt.

Resultatet är viktigare för dig än att hitta det absolut billigaste på marknaden.

Om något krånglar vill du få det fixat utan minsta krångel.

Och självklart vill betala en rimlig kostnad för din HLR-utbildning och Första hjälpen-utrustning.

Kontakta oss om du ställer höga krav på din samarbetspartner.

Men om du bara är ute efter ett lågt pris så är vi tyvärr inte rätt företag för dig.

100 % riskfritt att boka utbildning

Vad händer om du inte blir nöjd med din HLR-utbildning?

Om du mot förmodan inte skulle bli nöjd med din utbildning får du tillbaka vartenda öre – och vi kommer inte att ställa några frågor eller krångla om du vill ha pengarna tillbaka.

Med andra ord så riskerar du absolut ingenting när du bokar. Vi tar all ekonomisk risk så att du kan fatta rätt beslut utan att oroa dig överhuvudtaget.

Vi som jobbar på Hjärtochlungräddning.se

Arshia Genborg

Du är alltid välkommen att kontakta mig när du vill ha svar på dina frågor, gratis rådgivning och smarta tips!

Den erfarenhet och kunskap som jag har samlat på mig under mina 18 år som brandman får du ta del av – både här på sajten och även i våra utbildningar.

Du som är först på en olycksplats och har kunskaper i Första hjälpen kommer att rädda liv! Se till att gå en kurs, hos oss eller någon annan eftersom din kunskap kommer att göra stor skillnad på en olycksplats.

E-post: a.genborg(a)hjartochlungraddning.se

PS. Klaga gärna– jag älskar klagomål, ja du läste rätt!

Klagomål är en fantastisk kunskapskälla som du ger oss som kund. När du delar med dig av dina erfarenheter ska du självklart belönas med fina presenter.

Så om du är missnöjd med något, hör av dig på en gång så hjälper jag dig blixtsnabb.

Arshia Genborg​​

Driver Hjärtochlungräddning.se

Cecilia Falk

I hela mitt yrkesverksamma liv har min starkaste drivkraft och ledstjärna varit att jag vill förändra och förbättra livet för människor, att göra skillnad på något vis.

När jag kom i kontakt med HLR och första hjälpen under min grundutbildning i medicin förstod jag att det här var ett område där det verkligen går att göra skillnad, på riktigt.

Det borde vara obligatorisk för alla att lära sig. Kunskap som räddar liv och som kan komma till användning precis när som helst; på bussen, mitt under en konsert, i hemmet och på arbetsplatsen eller mitt ute på fjället. Tidpunkten för när en människa drabbas av tex ett hjärtstopp är oberäknelig och kan ske när som helst och då kan kunskapen om HLR och första hjälpen vara skillnaden mellan liv och död.

Det är kunskap som kan göra enorm skillnad för oss själva och våra medmänniskor.

Cecilia Falk

HLR-instruktör

Kristian Björndahl

Jag har 18 års erfarenhet inom räddningstjänst och jobbar idag som brandman i Storstockholms brandförsvar.

Vikten av att ett snabbt ingripande kan rädda liv, det är något som vi alla här är överens om.

Att ha kunskapen om vad man göra vid ett hjärtstopp eller ett luftvägsstopp är sådant som alla borde kunna. Lär dig rädda liv hos oss.

E-post:
k.bjorndahl(a)hjartochlungraddning.se

Kristian Björndahl​

HLR-instruktör

Maija Högström

Jag blev färdig sjuksköterska år 2008, och jobbade som det fram tills att jag bestämde mig för att gå specialistutbildning till operationssjuksköterska med examen år 2013. Sedan dess har jag jobbat på operationsavdelningar med planerad kirurgi, trauma- och akutkirurgi.

Ett hjärtstopp kan hända när som helst och var som helst. Beroende på var det händer så har man olika förutsättningar, exempelvis ute på gatan, på en vårdavdelning eller operationssal. Det viktiga är att oavsett var det händer, att påbörja HLR så snart som möjligt, samt om man har tillgång till hjälpmedel – att kunna använda dem på rätt sätt.

Vi på Hjärtochlungräddning.se hjälper dig gärna att få denna kunskap, där din insats kan vara skillnaden mellan liv och död.

E-post:
m.hogstrom(a)hjartochlungraddning.se

Maija Högström​

HLR-huvudinstruktör

Tobias Marklund

I trafiken körde en bil av vägen med en man som fått hjärtstopp.

Som tidigare Brandman satt HLR utbildningen i ryggmärgen och kunde snabbt sätta in livsuppehållande arbete vilket ledde till att jag kunde hålla mannen vid liv till ambulanspersonal kom.

Denna insikt att HLR kan rädda många liv fick mig att vilja att förmedla denna kunskap till andra. Man vet aldrig om det är på arbetsplatsen i idrottshallen eller i hemmet som det kan hända, men kunskap räddar liv.

Tobias Marklund

HLR-instruktör

Erica Olehag

Många tror att det bara är pensionärer och gamlingar som får ett plötsligt hjärtstopp. Men det är en myt. Och det visste du redan.

Med andra ord kan vem som helst kan drabbas, både unga och gamla. Just därför känns det extra viktigt att hjälpa till och sprida rätt kunskaper som gör att du kan, vill och vågar rädda liv!

Gillar också marknadsföring och försäljning som jag har arbetat med sedan 2011.

E-post: e.olehag(@)hjartochlungraddning.se

Erica Olehag

Marknadsföring och försäljning

Per Hanson

Jag har en lång yrkeserfarenhet som sjuksköterska inom akutsjukvård och arbetar som specialistutbildad sjuksköterska inom ambulanssjukvården sedan 2008.

Min erfarenhet av olyckor och akuta sjukdomar ger mig en bra och trygg grund när jag utbildar dig. Lovar att en kurs i förstahjälpen och hjärt och lungräddning ger ovärderliga kunskaper som kan göra stor skillnad för den som drabbats.

Jag har vid flertalet tillfällen bevittnat att dessa kunskaper kan vara avgörande för om en drabbad person överlever eller inte. Därför önskar jag att alla fick ta del av dessa kunskaper. Gå en kurs för dina närståendes, barnens, föräldrarnas, vännernas och kollegornas skull. För vem vet när vi själva drabbas och då önskar i alla fall jag att de som finns i min närhet har kunskaper att kunna hjälpa mig på bästa sätt.

E-post: p.hanson(a)hjartochlungraddning.se

Per Hanson​​

HLR-huvudinstruktör

Hur kan ditt företag spara 1 000-lappar på minskad sjukfrånvaro​?

Säg att din arbetskamrat trampar snett och stukar foten på arbetsplatsen. Eftersom du har lärt dig Första hjälpen lindar du din arbetskamrats fot och ber hen hålla den i högläge.

Din åtgärd minskar blödningen i foten och hen är tillbaka på arbetet redan efter två dagar istället för kanske två veckor.

Ditt företag kan spara 1 000-lappar på minskad sjukfrånvaro​
Kontakta Hjärtochlungräddning.se
Fyll i formuläret så får du hjälp blixtsnabbt!