Läs 100-tals recensioner på Google ⭐⭐⭐⭐⭐

Om oss

Kontakta Hjärtochlungräddning.se
HLR-giganten AB

Hela vår affärsidé är att alltid vara på din sida.

Vad är bäst för dig?

Den frågan styr precis varje beslut vi fattar – därför får du alltid förslag på den utbildning och utrustning som är bäst för dig.

Men om vi har fel och du mot all förmodan inte blir nöjd får du alla pengarna tillbaka.

Kontakta oss nu för att boka möte, få en gratis offert eller svar på dina frågor.

Kontakta Hjärtochlungräddning.se

Hur kan vi hjälpa dig?​

Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig ❤️

Ring, mejla eller kom och knacka på vår dörr

Mån-tors 09:00–16:00, fre 09:00–15:00

Det är oss du kommer träffa på din HLR-utbildning

Vi hjälper dig gärna med dina frågor

och ger dig gratis rådgivning om HLR, hjärtstartare och Första hjälpen

Våra medarbetare är brandmän, sjuksköterskor och utbildare som sedan 2012 hjälpt mer än 731 företag i HLR och Första hjälpen.

Med rätt kunskap hjälper ni varandra på bästa sätt vid en olycka och minimera mänskligt lidande. Samtidigt sparar företaget 1 000-lappar på minskad sjukfrånvaro.

Dessutom uppfyller er arbetsplats Arbetsmiljöverkets krav på Första hjälpen-utbildning – därför behöver ingen på företaget oroa sig vid en kontroll eller olycka.

Arshia Genborg​​

HLR-huvudinstruktör i barn och vuxen

Maija Högström

Maija Högström​

HLR-huvudinstruktör i barn och vuxen

Kristian Björndahl​

HLR-instruktör i barn och vuxen

Erica Olehag

Erica Olehag

Marknadsföring och försäljning

Per Hanson​​

HLR-huvudinstruktör i barn och vuxen

Selma Olehag

Trivselansvarig – hälsar dig välkommen och skapar god arbetsmiljö 🙂

Hitta till oss

Kom förbi och knacka på – ta en kopp (kaffe, chockad eller te) och få gratis rådgivning och svar på alla dina frågor

Dessutom får du en gratis isskrapa med parkeringsskiva (värde hela 49 kr, bra eller hur?

Entré, entréhall och toalett anpassad för dig som är rullstolsburen

Lokalen är anpassad för rullstolsburna

Som entré, entréhall, toalett och dessutom finns p-plats inom 10 meter

Åk till oss kommunalt

Det är enkelt att åka till oss kommunalt

Du tar dig från T-centralen till oss på 34 minuter

Hitta till oss med bil, få vägbeskrivning här

Vägbeskrivning för dig som tar bilen

Klicka här för att få vägbeskrivning till oss

Information om oss

Kontakta oss nu

info@hjartochlungraddning.se​
Kemistvägen 2A
08-99 99 01​

Historien bakom Hjärtochlungräddning.se​​

Att göra inblåsningar och kompressioner på ett barn

En eftermiddag 2008 var jag på väg till brandstationen för att jobba ett nattpass. Att hade jag skulle vara med om ett ut av mina absolut värsta larm (känslomässigt) under hela min karriär hade jag så klart ingen aning om.

Hann bara kliva innanför dörrarna innan larmet gick. Det var ett hjärtstoppslarm – larmoperatören berättade att det är ett barn och det var mycket rörigt på olycksplatsen.

Mycket riktigt, framme på plats är det fullständigt kaos. Och det ligger ett livlöst barn på marken. Föräldrarna gråter och skriker. Men ingen har påbörjat HLR (hjärt- och lungräddning)!

Direkt lägger jag min handlov på barnets bröstkorg och börjar trycka. En arbetskamrat ge inblåsningar med syrgas och hjärtstartaren kopplas på. Allt går supersnabbt och inom några sekunder är allt på plats.

En stund senare kommer ambulansen, akutbilen och ambulanshelikoptern.

Vi höll på någonstans runt 30 minuter med HLR. Därefter bestämde vi oss för att avbryta. Han hade redan fått för mycket skador i hjärnans celler, eftersom HLR startades för sent. Han blev bara 12 år.

Det visade sig att han och hans kamrater har sniffat rengöringsmedel. Och det var kemikalierna som orsakade hjärtstoppet.

Oavsett anledning är det fruktansvärt tragiskt varje gång någon förlora ett barn – speciellt när de dör i onödan. Kanske hade han överlevt om någon bara hade tryckt på bröstkorgen innan vi kom fram.
Historien bakom Hjärtochlungräddning.se

Förskolepersonal saknade HLR-kunskaper

Två år senare börjar min son på förskolan. En dag frågade jag personalen om de var utbildade i Första hjälpen. Och om de visste vad de skulle göra om ett barn skulle sätta i halsen och sluta andas…

Det blev knäpptyst. Först tittade de på varandra och sen på mig. INGEN visste vad de skulle göra! Två dagar senare hyrde jag HLR-dockor och utbildade hela förskolan gratis. Efter kursen bestämde jag mig för att starta Hjärtochlungräddning.se

Och så blev det… sedan 2012 har mängder med företag valt att samarbeta med oss, bland annat SJ AB, Clas Ohlson, Swedbank, Konserthuset Sthlm, Försäkringskassan, ÅF, Telenor, AMF, Vattenfall, BB Stockholm, Europeiska motor (Toyota), Vasakronan, Sweco, Grant Thornton, Puls&Träning, Rättsmedicinalverket, Nordic Choice Hotels, Danderyds Kommun, Medley, Svenska Kyrkan, Carnegie Bank, Sundbybergs stad, Stockholms stad m fl

Tack för att du läste.

Nöjda kunder från hela Sverige

Gör som SJ AB, Telenor, Clas Ohlson, Swedbank, SWECO, Toyota, AMF, Acer, Försäkringskassan och 731 andra företag – boka hos oss. Om du mot all förmodan inte skulle bli nöjd får du pengarna tillbaka!

Det finns väldigt goda skäl till varför över 731 företag har jämfört oss noggrant med våra konkurrenter och sedan beslutat sig för att samarbeta med oss. Här är några vi har hjälpt sedan 2012.

Vad kostar kursen egentligen?

Som du redan vet är kurskostnaden den lägsta kostnaden i jämförelse med vad personalen kostar som går kursen (eftersom varje anställd avsätter 2,5 arbetstimme) samt uteblivet arbete (under tiden de går kursen).

Därför vill du vara säker att företaget du samarbetar med är seriösa och kommer i tid – de har också reservinstruktörer så att du och dina 15 kollegor inte står kl 8.00 på morgonen och kursen är inställd.

Du tycker att det är värt att investera i en kvalitetsutbildning där du garanteras att företaget håller kursen själv (många utbildningsföretag säljer kursen vidare eller anlitar underentreprenörer).

Ställer du höga krav på din samarbetspartner?

Hos oss utbildas du av brandmän och sjuksköterskor med erfarenhet av akutsjukvård.

Alla är certifierade enligt Svenska HLR-rådets senaste riktlinjer.

Dessutom anlitade vi en inlärningsexpert och utbildade all personal för att presentera din utbildning på bästa tänkbara sätt.

Resultatet är viktigare för dig än att hitta det absolut billigaste på marknaden.

Om något krånglar vill du få det fixat utan minsta krångel.

Och självklart vill betala en rimlig kostnad för din HLR-utbildning och Första hjälpen-utrustning.

Kontakta oss om du ställer höga krav på din samarbetspartner.

Men om du bara är ute efter ett lågt pris så är vi tyvärr inte rätt företag för dig.

100 % riskfritt att boka utbildning

Vad händer om du inte blir nöjd med din HLR-utbildning?

Om du mot förmodan inte skulle bli nöjd med din utbildning får du tillbaka vartenda öre – och jag kommer inte att ställa några frågor eller krångla om du vill ha pengarna tillbaka.

Med andra ord så riskerar du absolut ingenting när du bokar. Jag tar all ekonomisk risk så att du kan fatta rätt beslut utan att oroa dig överhuvudtaget.

Bästa hälsningar
Arshia Genborg
Hjärtochlungräddning.se

Vi finns här för att hjälpa dig

Arshia Genborg

Det är jag som kommer att hjälpa dig när du ringer eller mejlar oss.

Har jobbat som brandman under 18 år. Och erfarenheten jag har samlat på mig från olycksplatser får du ta del av – både här på sajten och även i våra utbildningar.

Du som är först på en olycksplats och har kunskaper i Första hjälpen kommer att rädda liv! Se till att gå en kurs, hos oss eller någon annan eftersom din kunskap kommer att göra stor skillnad på en olycksplats.

E-post: a.genborg(a)hjartochlungraddning.se

Arshia Genborg​​

Driver Hjärtochlungräddning.se

Maija Högström

Jag blev färdig sjuksköterska år 2008, och jobbade som det fram tills att jag bestämde mig för att gå specialistutbildning till operationssjuksköterska med examen år 2013. Sedan dess har jag jobbat på operationsavdelningar med planerad kirurgi, trauma- och akutkirurgi.

Ett hjärtstopp kan hända när som helst och var som helst. Beroende på var det händer så har man olika förutsättningar, exempelvis ute på gatan, på en vårdavdelning eller operationssal. Det viktiga är att oavsett var det händer, att påbörja HLR så snart som möjligt, samt om man har tillgång till hjälpmedel – att kunna använda dem på rätt sätt.

Vi på Hjärtochlungräddning.se hjälper dig gärna att få denna kunskap, där din insats kan vara skillnaden mellan liv och död.

E-post:
m.hogstrom(a)hjartochlungraddning.se

Maija Högström​

HLR-huvudinstruktör

Kristian Björndahl

Jag har 18 års erfarenhet inom räddningstjänst och jobbar idag som brandman i Storstockholms brandförsvar.

Vikten av att ett snabbt ingripande kan rädda liv, det är något som vi alla här är överens om.

Att ha kunskapen om vad man göra vid ett hjärtstopp eller ett luftvägsstopp är sådant som alla borde kunna. Lär dig rädda liv hos oss.

E-post:
k.bjorndahl(a)hjartochlungraddning.se

Kristian Björndahl​

HLR-instruktör

Erica Olehag

Många tror att det bara är pensionärer och gamlingar som får ett plötsligt hjärtstopp. Men det är en myt. Och det visste du redan.

Med andra ord kan vem som helst kan drabbas, både unga och gamla. Just därför känns det extra viktigt att hjälpa till och sprida rätt kunskaper som gör att du kan, vill och vågar rädda liv!

Gillar också marknadsföring och försäljning som jag har arbetat med sedan 2011.

E-post: e.olehag(@)hjartochlungraddning.se

Erica Olehag

Marknadsföring och försäljning

Louisa Björklund

Tänker du ibland på vad du skulle göra om någon i din närhet plötsligt föll ihop på marken och du var den enda personen i närheten? Eller har du undrat ifall någon skulle hjälpa dig om du själv drabbades av ett hjärtstopp?

Det har jag gjort många gånger och jag har också erfarit att förlora en närstående som inte fick hjärt- och lungräddning i tid.

Att utföra hjärt- och lungräddning kan innebära att ge någon tillbaka livet. Det är stort. Därför har jag valt att certifiera mig till instruktör i hjärt- och lungräddning så att jag kan bidra till att fler i samhället har denna livsviktiga kunskap.

 

Förutom certifierad hjärt- och lungräddningsinstruktör är jag även utbildad friskvårdskonsulent och har från flera yrkesroller erfarenhet av att föreläsa inför grupper.

 

Jag ser fram emot att hjälpa just dig att känna dig trygg i att ge hjärt- och lungräddning.

Tillsammans räddar vi liv!

E-post: l.bjorklund@hjartochlungraddning.se

Louisa Björklund

HLR-instruktör

Per Hanson

Jag har en lång yrkeserfarenhet som sjuksköterska inom akutsjukvård och arbetar som specialistutbildad sjuksköterska inom ambulanssjukvården sedan 2008.

Min erfarenhet av olyckor och akuta sjukdomar ger mig en bra och trygg grund när jag utbildar dig. Lovar att en kurs i förstahjälpen och hjärt och lungräddning ger ovärderliga kunskaper som kan göra stor skillnad för den som drabbats.

Jag har vid flertalet tillfällen bevittnat att dessa kunskaper kan vara avgörande för om en drabbad person överlever eller inte. Därför önskar jag att alla fick ta del av dessa kunskaper. Gå en kurs för dina närståendes, barnens, föräldrarnas, vännernas och kollegornas skull. För vem vet när vi själva drabbas och då önskar i alla fall jag att de som finns i min närhet har kunskaper att kunna hjälpa mig på bästa sätt.

E-post: p.hanson(a)hjartochlungraddning.se

Per Hanson​​

HLR-huvudinstruktör

Hur kan ditt företag spara 1 000-lappar på minskad sjukfrånvaro​?

Säg att din arbetskamrat trampar snett och stukar foten på arbetsplatsen. Eftersom du har lärt dig Första hjälpen lindar du din arbetskamrats fot och ber hen hålla den i högläge.

Din åtgärd minskar blödningen i foten och hen är tillbaka på arbetet redan efter två dagar istället för kanske två veckor.

Ditt företag kan spara 1 000-lappar på minskad sjukfrånvaro​
UTMÄRKT
597 recensioner
Jonas Pontén
Jonas Pontén
2022-11-25
Mkt nyttig, 25 år sedan sist. Så nu är man trygg i att kunna hjälpa till om/när det händer ngt.
Läs mer
johan laurentz
johan laurentz
2022-11-25
Livsviktiga lärdomar instrueras med pedagogik, inlevelse och engagemang 👍🏼 rekommenderar alla denna kurs. Tillsammans kan vi rädda fler ❤️
Läs mer
Frida Svensson
Frida Svensson
2022-11-23
Tusen tack för dagens kurs! Arshia var mycket pedagogisk och det var en bra balans mellan teori och praktisk övning. Känns skönt och viktigt att ha fått djupare kunskap som kan rädda liv! Rekommenderar starkt!
Läs mer
Maria Enecker
Maria Enecker
2022-11-23
Otroligt bra kurs. Långt över förväntan. Pedagogisk, bra takt, intressant. Alla som kan borde ta kursen
Läs mer
Victoria Leclér
Victoria Leclér
2022-11-23
Idag har jag fått lära mig något livsviktigt! Tack!
Läs mer
René Voigt
René Voigt
2022-11-23
Läs mer
Fredric Belin
Fredric Belin
2022-11-23
Mycket givande kurs!
Läs mer
Magnus Myhr
Magnus Myhr
2022-11-16
Läs mer
Daniel Naseri
Daniel Naseri
2022-11-16
Fantastiskt!
Läs mer
Joakim Säll
Joakim Säll
2022-11-16
Läs mer
Kontakta Hjärtochlungräddning.se

Hur kan vi hjälpa dig?​

Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig ❤️

Ring, mejla eller kom och knacka på vår dörr

Mån-tors 09:00–16:00, fre 09:00–15:00

Här används nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig – men också för webbanalys så vi kan förbättra vår webbplats.

Glada människor -mångfald
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig