Min affärsidé är att alltid vara på din sida!
Vad är bäst för dig? Den frågan styr precis varje beslut jag fattar.

Mitt mål är att du ska bli positivt överraskad – oavsett om du beställer HLR-utbildning, hjärtstartare eller Första hjälpen-material!

Är vi rätt utbildningsföretag för dig?

Du ställer höga krav på din samarbetspartner – oavsett om du ska boka HLR-utbildning eller beställa Första hjälpen-utrustning. Du är mer intresserad av resultatet och servicen du får än att hitta det billigaste. 

Som du redan vet är kurskostnaden den billigaste kostnaden i jämförelse med vad personalen kostar som går kursen (eftersom varje anställd avsätter 2,5 arbetstimme) samt uteblivet arbete (under tiden de går kursen). Därför vill du vara säker att företaget du bokat med har reservinstruktörer så att du och dina 15 kollegor inte står kl 8.00 på morgon och kursen är inställd.

Du tycker att det är värt att investera i en kvalitetsutbildning där du garanteras att företaget håller kursen själv (många utbildningsföretag säljer kursen vidare eller anlitar underentreprenörer).

Du vill utbildas av sjukvårdspersonal som har erfarenhet från olycksplatser och som dessutom är utbildade av inlärningsexpert för att presentera din utbildning på bästa tänkbara sätt.

Och självklart vill du ha pengarna tillbaka om du inte blir nöjd med utbildningen eller utrustningen du beställt

Låter det här intressant? Bläddra ner och läs vidare.

Titta också på vad andra nöjda kunder säger om oss på Google och Facebook?

⭐⭐⭐⭐⭐

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi är några brandmän och sjuksköterskor som sedan 2012 utbildat mer än 550 företag i HLR och Första hjälpen.

Med rätt kunskap hjälper ni varandra på bästa sätt vid en olycka och minimera mänskligt lidande. Samtidigt sparar företaget 1 000-lappar på minskad sjukfrånvaro.

Dessutom uppfyller er arbetsplats Arbetsmiljöverkets krav på Första hjälpen-utbildning – därför behöver ingen på företaget oroa sig vid en kontroll eller olycka.

Säg att din arbetskamrat trampar snett och stukar foten på arbetsplatsen. Eftersom du har lärt dig Första hjälpen lindar du din arbetskamrats fot och ber hen hålla den i högläge.

Din åtgärd minskar blödningen i foten och hen är tillbaka på arbetet redan efter två dagar istället för kanske två veckor.

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller mejla till info@hjartochlungraddning.se så får du hjälp blixtsnabbt!

Kontaktuppgifter

Du kan också skicka brev, e-post eller ringa oss:

(E-postadressens (at) ska ersättas med @ utan parentes, den finns där för att undvika skräppost)

Nästa gång du har vägarna förbi Danderyd, sväng förbi oss på Bryggare Bergs väg 2 så får du gratis affischer för HLR!

Historien bakom Hjärtochlungräddning.se – att göra inblåsningar och kompressioner på ett barn

Hösten 2008 jobbade jag ett nattpass på brandstationen. Vi fick ett hjärtstoppslarm – larmoperatören berättade att det är ett barn.

Framme på plats ligger ett livlöst barn på marken. Det är fullständigt kaos, föräldrarna gråter och skriker. Men ingen har påbörjat HLR (hjärt- och lungräddning)!

En arbetskamrat ge inblåsningar med syrgas direkt och jag startar kompressioner. Vi kopplar på hjärtstartaren. Allt går supersnabbt och inom 20 sekunder är allt på plats. Varje gång jag tryckte på bröstkorgen ber jag till högre makter!

En stund senare kommer ambulansen, akutbilen och ambulanshelikoptern.

Det visade sig att han och hans kamrater har sniffat rengöringsmedel. Det var kemikalierna som orsakade hjärtstoppet.

Trots att all sjukvårdspersonal gjorde sitt bästa så gick det inte den här gången. Han hade redan fått för mycket skador i hjärnans celler, eftersom HLR startades för sent. Han blev bara 12 år.

Oavsett anledning är det fruktansvärt tragiskt varje gång någon förlora ett barn – speciellt när de dör i onödan. Kanske hade han överlevt om någon bara hade tryckt på bröstkorgen innan vi kom fram.

Två år senare börjar min son på förskolan. När jag frågade personalen om de är utbildade i Första hjälpen och vad de gör om ett barn sätter i halsen och slutar andas, tittade de först på varandra och sen på mig. INGEN visste vad de skulle göra! Två dagar senare hyrde jag HLR-dockor och utbildade hela förskolan gratis. Efter kursen bestämde jag mig för att starta Hjärtochlungräddning.se och lära andra att rädda liv!

Och så blev det… sedan 2012 har mängder med företag valt att samarbeta med oss, bland annat SJ AB, Clas Ohlson, Swedbank, Konserthuset Sthlm, Försäkringskassan, ÅF, Telenor, AMF, Vattenfall, BB Stockholm, Europeiska motor (Toyota), Vasakronan, Sweco, Grant Thornton, Puls&Träning, Rättsmedicinalverket, Nordic Choice Hotels, Danderyds Kommun, Medley, Svenska Kyrkan, Carnegie Bank, Sundbybergs stad, Stockholms stad m fl

Tack för att du läste ❤

Bästa hälsningar
Arshia Genbor

Arshia Genborg

Arshia Genborg​

Driver Hjärtochlungräddning.se

Det är jag som kommer att hjälpa dig när du ringer eller mejlar oss.

Har jobbat som brandman under 18 år. Och erfarenheten jag har samlat på mig från olycksplatser får du ta del av – både här på sajten och även i våra utbildningar.

Du som är först på en olycksplats och har kunskaper i Första hjälpen kommer att rädda liv! Se till att gå en kurs, hos oss eller någon annan eftersom din kunskap kommer att göra stor skillnad på en olycksplats.

E-post: a.genborg(a)hjartochlungraddning.se

Vendela Olsson

Vendela Olsson

Kundservice

Jag heter Vendela och studerar biomedicin vid karolinska institutet.

På min fritid spelar jag ishockey i SDE. Jag kommer mestadels jobba på kontoret och hjälpa dig med med dina frågor.

Ett hjärtstopp kan hända när som helst och genom att ha kunskapen att påbörja HLR snabbt kan många liv räddas. En enkel kunskap att ha som i många fall är livsavgörande.

E-post: v.olsson(a)hjartochlungraddning.se

Maija Högström

Maija Högström

HLR-huvudinstruktör

Jag blev färdig sjuksköterska år 2008, och jobbade som det fram tills att jag bestämde mig för att gå specialistutbildning till operationssjuksköterska med examen år 2013. Sedan dess har jag jobbat på operationsavdelningar med planerad kirurgi, trauma- och akutkirurgi. 

Ett hjärtstopp kan hända när som helst och var som helst. Beroende på var det händer så har man olika förutsättningar, exempelvis ute på gatan, på en vårdavdelning eller operationssal. Det viktiga är att oavsett var det händer, att påbörja HLR så snart som möjligt, samt om man har tillgång till hjälpmedel – att kunna använda dem på rätt sätt. 

Vi på Hjärtochlungräddning.se hjälper dig gärna att få denna kunskap, där din insats kan vara skillnaden mellan liv och död.

E-post: m.hogstrom(a)hjartochlungraddning.se

Kristian Björndahl

Kristian Björndahl

HLR-instruktör

Jag har 18 års erfarenhet inom räddningstjänst och jobbar idag som brandman i Storstockholms brandförsvar.

Vikten av att ett snabbt ingripande kan rädda liv, det är något som vi alla här är överens om.

Att ha kunskapen om vad man göra vid ett hjärtstopp eller ett luftvägsstopp är sådant som alla borde kunna. Lär dig rädda liv hos oss.

E-post: k.bjorndahl(a)hjartochlungraddning.se

Per Hanson

Per Hanson​

HLR-huvudinstruktör

Jag har en lång yrkeserfarenhet som sjuksköterska inom akutsjukvård och arbetar som specialistutbildad sjuksköterska inom ambulanssjukvården sedan 2008.

Min erfarenhet av olyckor och akuta sjukdomar ger mig en bra och trygg grund när jag utbildar dig. Lovar att en kurs i förstahjälpen och hjärt och lungräddning ger ovärderliga kunskaper som kan göra stor skillnad för den som drabbats.

Jag har vid flertalet tillfällen bevittnat att dessa kunskaper kan vara avgörande för om en drabbad person överlever eller inte. Därför önskar jag att alla fick ta del av dessa kunskaper. Gå en kurs för dina närståendes, barnens, föräldrarnas, vännernas och kollegornas skull. För vem vet när vi själva drabbas och då önskar i alla fall jag att de som finns i min närhet har kunskaper att kunna hjälpa mig på bästa sätt.

E-post: p.hanson(a)hjartochlungraddning.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i formuläret så får du hjälp blixtsnabbt!

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig 

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor och ger dig gratis rådgivning om HLR-utbildning och hjärtstartare

Vi är brandmän och sjuksköterskor som sedan 2012 utbildat mer än 550 företag i HLR och Första hjälpen – här är några av dem:

Hjärtochlungräddning.se

Hjärtochlungräddning.se
08-99 99 01
Bryggare Bergs väg 2, 182 47 Enebyberg

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig