Schyssta köpvillkor Hjärtochlungräddning.se
| HLR-giganten AB

VIKTIGT! Läs köpvillkoren noggrant innan du gör din beställning och bokning – uppdaterad 2023-02-21

Priser

Alla priser på sajten anges exklusive moms av det enkla skälet att 95 % av våra kunder är företag.

Fraktkostnad

Du betalar bara 125 kr för att få ditt paket levererad till din dörr eller närmaste postombud (PostNord, Bring, UPS eller Schenker).

När du beställer för över 1 999 kr får du fri frakt.

Och självklart ingår försäkring om din beställning försvinner eller skadas under transport.

Kom ihåg att fraktbolagen inte kan leverera till boxadresser. Om du ändå anger en gatuadress som går till en boxadress tillkommer en avgift på 299 kr (motsvarar avgifter som vi blir debiterade av fraktbolaget).

OBS! Beställer du leverans till din dörr måste någon finnas på plats mellan kl 8-17 för att kunna ta emot paketet. Om fraktbolaget inte lyckas leverera p g a att ingen finns på plats för att ta emot paketet blir du debiterad extra avgifter.

Viktigt! Läs noga igenom din beställning för att försäkra dig om att alla uppgifter du angivit är korrekta. Vid leveransproblem då leveransadressen är felaktig blir du debiterad en extra avgift på 399 kr – det är en avgift som motsvarar våra kostnader som uppkommer i samband med att paketet skickas till fel adress.

Leverans mot faktura eller direktbetalning

För att du ska slippa stå på utlämningsställe och krångla med postförskott levererar vi alltid mot PDF-faktura, e-faktura eller Swish.

Observera att vi förbehåller oss rätten att be om förskottsbetalning.

HLR-giganten AB har:

Swishnummer: 12 35 72 93 89

Bankgironummer: 859-0655

Här betalar du inga fakturaavgifter eller andra irriterande kostnader.

Bra att känna till: När du lägger din beställning hos oss ansvar du för att ange korrekt fakturaadress. Om du anger fel uppgifter som till exempel adress, missar ange fakturareferens eller fakturaform (e-faktura, PDF-faktura, pappersfaktura) – då tillkommer det en administrativ avgift på 125 kr. Det motsvarar våra kostnader som merarbete (bland annat mejl dig, kreditera fakturan, skapa en ny och skicka igen). 

Fakturan skickas via e-post med betalningsvillkor på 30 dagar (14 dagar för tjänster som till exempel utbildningar). Vill du att den ska skickas per post tillkommer en avgift på 49 kr.

Vid sen betalning tillkommer en påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, det vill säga 60 kr för privatpersoner och 450 kr för företag – samt dröjsmålsränta på 24 %.

Leveranstid

För att du ska få ditt paket så fort som möjligt skickas allt från vårt huvudlager direkt till dig.

Leveranstiden är normalt 2–3 helgfria vardagar.

Är det beställningsvaror är leveranstiden ca 1 vecka, beroende på leverantörens lagerstatus.

Du får alltid information om leveranstiden är längre, till exempel på grund av hög orderingång, lagerslut, förseningar från tillverkaren med mera.

Observera att fraktbolagen kan inte leverera postpaket/företagspaket/budsändningar till boxadresser.

Outlösta paket

Vid outlösta paket debiteras du en avgift om 399 kr – det är en avgift som motsvarar våra kostnader som uppkommer i samband med att paketet går i retur till oss.

Vill du att dina varor skickas till dig på nytt tillkommer det en ny fraktavgift enligt fraktbolagens prislista.

Om du ångrar ditt köp

Om du av vilken anledning som helst skulle ångra dig har du hela 90 dagars returrätt på alla lagervaror. Varan ska vara oanvänd, oskadad (gäller även emballaget) och återlämnas i obruten förpackning.

Paketet du returnerar ska endast skickas till vår fysiska adress, då vi saknar möjlighet att åka till ombud.

Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan.

Fraktkostnaden vid ångerrätt (tur- och retur) betalar du själv.

Jag vill bara ha nöjda kunder, därför krånglar jag aldrig. Din återbetalning sker inom 3 dagar efter att din retur har mottagits.

UNDANTAG! Öppet köp gäller ej på beställningsvaror eller produkter med bäst före datum, som till exempel batterier och elektroder till hjärtstartare.

När du har fått licensnyckeln, länken eller filen till digitala produkter är din ångerrätten förbrukad och öppet köp gäller ej.

Utbildningar

Det tillkommer inga extra avgifter för utbildningar som sker kvällstid efter kl 18 och helger.

Fri avbokning och ombokning fram till 30 dagar innan kursdatum, därefter blir du debiterade halva utbildningskostnaden. Avbokning inom sju dagar debiteras fullt belopp.

Med avbeställningsskydd får du avboka din utbildningen inom 48 timmar. Dy får total återbetalning av kursavgiften minus avbeställningsskydd och eventuella extrakostnader (som till exempel resekostnader, flygbiljetter, boendekostnader med mera som tillkommer för resor utanför Stockholm).

100 % pengarna tillbaka garanti på samtliga utbildningar

Du får alltid pengarna tillbaka garanti på alla våra utbildningar. Den generösa garantin gäller både nya och trogna kunder. 

Det som är viktigt att känna till är att garantin kan bara nyttjas vid ett tillfälle/datum och en gång per kund. Blir du missnöjd av vilken anledning som helst får du hela kursavgiften för en utbildning återbetald.

Här är ett exempel: ”Företaget AB” bokar 25 utbildningar. När alla utbildningstillfällen är genomförda vill de ha alla pengarna tillbaka. Men då får ”Företaget AB” tillbaka hela kursavgiften för en utbildning. De 24 andra genomförda utbildningarna får de betala fullt pris för.

Med andra ord är det ”Företaget AB:s” ansvar att omedelbart kontakta oss så att vi får chansen att rätta till eller förbättra utbildningen till nästa tillfälle. Alternativt avboka samtliga kommande kurser.

Företagsinformation

HLR-giganten AB

Kemistvägen 2A

183 79 Täby

08-99 99 01

order(@)hjartochlungraddning.se

Org nr 559102-1919

Momsreg.nr/VAT-nr: SE559102191901

Beställ dina produkter och utbildning så här:

Direkt här på sajten, Hjärtochlungräddning.se

Ring: 08-99 99 01

Skicka e-post till: order(@)hjartochlungraddning.se

Skriv till oss: HLR-giganten AB, Kemistvägen 2A, 183 79 Täby

Miljötänk i företaget håller dina kostnader nere

Tidigare år beställde vi kartonger och packpapper för tusentals kronor för att skicka våra ordrar.

Sedan 2021 har vi återanvänt kartonger och packpapper för att vara snällare mot miljön. Och för att du ska spara pengar!

Denna åtgärd gör att du som kund får en fortsatt låg fraktkostnad, bara 125 kr till din dörr eller närmaste ombud. Men också fri frakt över 1 999 kr – detta trots att fraktbolagen höjder sina avgifter på grund av ökade bränslekostnader och inflation.

Schysst mot miljön och lägre fraktkostnader för dig. Bra eller hur?

Övrigt

Uppgifter du lämnar till oss används endast till för orderhantering, fakturering, information och annat som gör att vi kan ge dig bästa möjliga service. Läs vår integritetspolicy och hur vi lagrar dina personuppgifter.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel på sajten.

Stort tack för att du läste 🙂

Glada hälsningar

Arshia Genborg
Hjärtochlungräddning.se

PS. Har du frågor eller vill att jag förtydligar något hjälper jag dig mer än gärna. Du når mig på 08-99 99 01 eller a.genborg(@)hjartochlungraddning.se

Kontakta Hjärtochlungräddning.se

Hur kan vi hjälpa dig?​

Mån-tors 09:00–16:00, fre 09:00–15:00

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig