HLR-utbildning framtagen av sjukvårdspersonal och retorikexpert!

Boka din HLR-kurs hos oss eftersom du utbildas av brandmän, sjuksköterskor och poliser. För att du ska få ut så mycket som möjligt från kursen har vi tagit hjälp av en retorikexpert för att kunna presentera innehållet på bästa tänkbara sätt. Men vad händer om du inte blir nöjd? Du får pengarna tillbaka!

Historien bakom Hjärtochlungräddning.se

- att göra inblåsningar och kompressioner på ett barn

Hösten 2008 jobbar jag ett nattpass på brandstationen. Vi får ett hjärtstoppslarm. Operatören berättar att det är ett barn, inget mer. Förbereder mig så gott jag kan och tänker vad jag ska göra för att vara så effektiv som möjligt.
 

Framme på plats ligger ett livlöst barn på gräset. Han har sniffat och kemikalierna har gjort att han har fått ett hjärtstopp. Det är kaos, och föräldrarna gråter och skriker. Men ingen har påbörjat HLR (hjärt- och lungräddning)!

En jobbarkompis börjar ge inblåsningar med syrgas och jag startar kompressioner direkt. En annan kopplar upp hjärtstartaren. Allt går supersnabbt och inom 30 sekunder är allt på plats. Varje gång jag tryckte på bröstkorgen ber jag till högre makter.

En stund senare kommer ambulansen, akutbilen och ambulanshelikoptern. Alla gjorde verkligen sitt bästa, men det gick inte. Han hade redan fått för mycket skador i hjärnans celler, eftersom HLR startades för sent. Han blev bara 12 år.

Det är lika tragiskt varje gång att se någon förlora ett barn (eller någon de älskar) – speciellt när de dör i onödan. Tänk om någon bara hade tryckt på bröstkorgen innan vi kom fram. Då kanske han hade överlevt.

Två år senare börjar min grabb på förskolan. När jag frågade personalen om de är utbildade i Första hjälpen och vad de gör om ett barn sätter i halsen och slutar andas, tittade de först på varandra och sen på mig. INGEN visste vad de skulle göra! Två dagar senare hyrde jag HLR-dockor och utbildade hela förskolan gratis. Efter kursen bestämde jag mig för att starta Hjärtochlungräddning.se och hjälpa andra rädda liv!

Och så blev det… Och sedan dess har mängder med företag valt att samarbeta med oss, bland annat Clas Ohlson, Swedbank, Konserthuset Sthlm, Försäkringskassan, ÅF, Telenor, AMF, Vattenfall, BB Stockholm, Europeiska motor (Toyota), Vasakronan, Sweco, Grant Thornton, Puls&Träning, Rättsmedicinalverket, Nordic Choice Hotels, Danderyds Kommun, Medley, Svenska Kyrkan, Carnegie Bank, Sundbybergs stad, Stockholms stad m fl

Tack för att du läste 

Bästa hälsningar
Arshia Genborg

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor!

Arshia Genborg​

Driver Hjärtochlungräddning.se

Det är jag som kommer att hjälpa dig när du ringer eller mejlar oss.

Har jobbat som brandman under 18 år. Och erfarenheten jag har samlat på mig från olycksplatser får du ta del av – både här på sajten och även i våra utbildningar.

Du som är först på en olycksplats och har kunskaper i Första hjälpen kommer att rädda liv! Se till att gå en kurs, hos oss eller någon annan eftersom din kunskap kommer att göra stor skillnad på en olycksplats.

E-post: a.genborg(a)hjartochlungraddning.se

Maija Högström

HLR-instruktör

Jag blev färdig sjuksköterska år 2008, och jobbade som det fram tills att jag bestämde mig för att gå specialistutbildning till operationssjuksköterska med examen år 2013. Sedan dess har jag jobbat på operationsavdelningar med planerad kirurgi, trauma- och akutkirurgi. 

Ett hjärtstopp kan hända när som helst och var som helst. Beroende på var det händer så har man olika förutsättningar, exempelvis ute på gatan, på en vårdavdelning eller operationssal. Det viktiga är att oavsett var det händer, att påbörja HLR så snart som möjligt, samt om man har tillgång till hjälpmedel – att kunna använda dem på rätt sätt. 

Vi på Hjärtochlungräddning.se hjälper dig gärna att få denna kunskap, där din insats kan vara skillnaden mellan liv och död.

E-post: m.hogstrom@hjartochlungraddning.se

Per Hanson

HLR-huvudinstruktör

Jag har en lång yrkeserfarenhet som sjuksköterska inom akutsjukvård och arbetar som specialistutbildad sjuksköterska inom ambulanssjukvården sedan 2008.

Min erfarenhet av olyckor och akuta sjukdomar ger mig en bra och trygg grund när jag utbildar dig. Lovar att en kurs i förstahjälpen och hjärt och lungräddning ger ovärderliga kunskaper som kan göra stor skillnad för den som drabbats.

Jag har vid flertalet tillfällen bevittnat att dessa kunskaper kan vara avgörande för om en drabbad person överlever eller inte. Därför önskar jag att alla fick ta del av dessa kunskaper. Gå en kurs för dina närståendes, barnens, föräldrarnas, vännernas och kollegornas skull. För vem vet när vi själva drabbas och då önskar i alla fall jag att de som finns i min närhet har kunskaper att kunna hjälpa mig på bästa sätt.

E-post: p.hanson(a)hjartochlungraddning.se

Kristian Björndahl

HLR-instruktör

Jag har 18 års erfarenhet inom räddningstjänst och jobbar idag som brandman i Storstockholms brandförsvar.

Vikten av att ett snabbt ingripande kan rädda liv, det är något som vi alla här är överens om.

Att ha kunskapen om vad man göra vid ett hjärtstopp eller ett luftvägsstopp är sådant som alla borde kunna. Lär dig rädda liv hos oss.

E-post: k.bjorndahl (a)hjartochlungraddning.se

Emanuel Borgefors

HLR-instruktör

Jag har en bakgrund inom pedagogik och arbetar idag som brandman i Storstockholms Brandförsvar.

En kurs i hjärt- och lungräddning är en rolig och lärorik investering av din tid som kommer att ge dig en ovärderlig förmåga att rädda liv. Om du hamnar i en situation där en annan människa har fått hjärtstopp kommer du att känna dig trygg i att faktiskt kunna agera för att ge personen en möjlighet till ett fortsatt liv.

Gå en kurs i hjärt- och lungräddning och lär dig på ett mycket enkelt sätt att rädda liv.

E-post: e.borgefors(a)hjartochlungraddning.se

 
 

Joakim Baksa

HLR-instruktör

Jag har varit instruktör i HLR sedan 2010, är även utbildad polis och undersköterska. Idag har jag lämnat polisen och återgått till att arbeta som undersköterska.

När jag arbetade som polis och ofta var först på plats vid 112 larm, så upptäckte jag ganska snart hur många det är som inte har kunskapen att agera när någon får hjärtstopp.

Jag har själv varit med och räddat flera liv tillsammans med mina kollegor, både som undersköterska och polis genom att utföra HLR i ett tidigt skede. Att rädda en annan persons liv är verkligen en fantastisk känsla.

Kunskapen att kunna agera vid ett hjärtstopp, kan verkligen vara den avgörande skillnaden mellan liv och död. Vill du också vara den som har kunskapen att försöka rädda en annan människas liv? Gör då ditt kanske smartaste val och gå en kurs genom oss.

Hoppas vi ses på en allvarlig men mycket rolig kurs.

E-post: j.baksa(a)hjartochlungraddning.se

Stäng meny
×
×

Kundvagn

Få gratis rådgivning och svar på dina frågor!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se

Du får svar inom 1 timme –  får du vänta mer än 1 timme får du en present i samband med din nästa beställning. Ange bara rabattkod: 1 tim

Alla uppgifter du lämnar här används av oss och våra samarbetspartners för kontakt, betalning och leverans. Dina uppgifter kommer aldrig att säljas, bytas eller delas med någon annan.

Vi hjälper dig!

Skriv ditt telefonnummer så ringer vi upp dig –  får du vänta mer än 1 timme får du en present i samband med din nästa beställning. Ange bara rabattkod: 1 tim

Våra HLR-instruktörer

Hjärtochlungräddning.se

Hjärtochlungräddning.se
08-99 99 01
Bryggare Bergs väg 2, 182 47 Enebyberg