Lär dig HLR (hjärt- och lungräddning) helt gratis!

Anordna en spännande teambuilding övning i HLR för kollegor, gå en webbkurs i HLR, ladda ner HLR-affischer, HLR-filmer och HLR-böcker.

Vad vill du göra?

Tips! Spara den här sidan i dina favoriter så att du snabbt och enkelt hittar tillbaka nästa gång du behöver repetera Fösta hjälpen.

Hmm... men varför är utbildningsmaterialet helt gratis? Vad är hållhaken?

Det måste vara något lurt...

Inte alls… när något är gratis så ska det vara gratis. Man ska inte behöva ge bort sin e-postadress, skapa konton eller hålla på med annat krångel. För då är det ju inte gratis! Håller du med mig? Oroa dig inte, här är allt gratis 🙂

Barn satte hamburgare i halsen och dog

För några år sedan var jag på väg till brandstationen för att jobba ett nattpass. Helt omedveten om att jag strax kommer vara med om ett av mina absolut värsta larm – känslomässigt. Precis vid passets början tjuter det i högtalarna. SOS-operatören berättar att det är ett barn som har fått hjärtstopp, mer får vi inte veta.

Framme på plats möts jag av en panikslagen mamma som med gråt och skrik i rösten visar oss fram till barnet. Mycket riktigt, barnet hade satt en hamburgare i halsen och sedan fått ett hjärtstopp. 

Vi startade HLR direkt, kopplade på syrgas och hjärtstartaren – vi gjorde allt vi kunde men barnet klarade sig inte eftersom det redan hade fått för mycket skador på hjärnans celler.

Tänk att hon ser sitt barn dö mitt framför ögonen och hon vet inte vad hon ska göra. Så fruktansvärt! Jag kan fortfarande höra hennes skrik i mina öron, trots att det har gått två år sedan olyckan. Att se en mamma förlora sitt barn är bland det värsta jag har varit med om.

Alla ska kunna lära sig HLR helt gratis

Det här är en av alla olyckor som är bakgrunden till min drivkraft och passion för Första hjälpen och HLR. Det är så otroligt enkelt att lära sig och det räddar liv! Efter 18 års erfarenhet kan jag intyga att alla lyckade insatser har haft en gemensam nämnare. HLR har startats i ett tidigt skede av personer som befunnit sig på olycksplatsen.

Att lära sig hur man gör om någon t ex sätter i halsen ska aldrig få handla om ekonomi (t ex en förskola med liten budget)

Tack för att du läste 
Glada hälsningar
Arshia Genborg
Hjärtochlungräddning.se

PS. Vem känner du som skulle behöva repetera sina Första hjälpen-kunskaper och skulle bli glad av att få ta del av den här sidan?

Tack på förhand – tänk om din delning räddar liv!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på whatsapp
Dela på email