Gå en gratis webbkurs i HLR nu så att du är förberedd om något oförutsett händer

Lär dig rädda liv GARTIS!

Det här låter nog för bra för att vara sant, men du kan faktiskt lära dig rädda liv gratis genom att till exempel gå en onlinekurs i HLR.

Men det är inte allt!

Du får också gratis handlingsplan vid brand och HLR, affisch för hjärtstartare, filmer, quiz, skyltar och checklistor för ditt SBA (systematiskt brandskyddsarbete) och mycket mer.

Och jo, allt du hittar här är gratis.

ögon.gif

Låt oss bara klargöra två saker. Det första är en rätt så irriterande sak. Du har garanterat varit med om det på andra sajter. Och blivit både förbannad och på dåligt humör.

Och det är det här: När något är gratis så ska det vara gratis. Man ska inte behöva ge bort sin e-postadress, skapa konton eller hålla på med annat krångel. För då är det ju inte gratis.

Håller du med mig?

Bra, då är vi överens 🙂

Och det andra vi ska klargöra är så självklart att du vill ge mig en smocka. Men jag tar risken, därför att det här är viktigt. Och ändå är det många som missar det.

Säg att du läser några rader och tittar på ett filmklipp om ”hur du får den perfekta kroppen genom att träna 15 minuter om dagen”. Inte får du en perfket kropp för det. Det gäller att du tränar också. Rätt självklart, eller hur?

Bra, för nu vet du vart jag vill komma med det här. Ingen blir världsmästare på HLR, hjärt-lungräddning bara för att hen tittade på en affisch eller ett filmklipp. Självklart behövs praktiskt övning med kompressioner, inblåsningar, buktryck, brösttryck, ryggslag med mera.

Tack för att du läste, hoppas att du gillar utbildningsmaterialet i HLR som jag har samlat ihop till dig här.

PS. Behöver du hjälp med HLR-utbildning, hjärtstartare eller brandutbildning finns jag här för att hjälpa till, du mig på 08-99 99 01 eller a.genborg@hjartochlungraddning.se

Vad kan du göra här?

Gratis SBA mallar och checklistor

Här får du enkla och tydliga SBA mallar så att du kan göra ditt systematiska brandskyddsarbete proffsigt och helt på egen hand.

Gå en gratis webbkurs i hjärt-lungräddning

Och lär dig grunderna i hjärt-lungräddning på bara 15 minuter.

Gratis affisch till din hjärtstartare

Du får hjälp med vad du ska göra och i vilken ordning vid ett hjärtstopp. Och dessutom minimerar du risken att missa nästa service.

Ladda ner gratis handlingsplaner för HLR, drunkning och luftvägsstopp – uppdaterade 2022

Skriv ut på skrivaren och sätta upp på kylskåpet – familj, vänner och kollegor har alltid färska kunskaper i livräddning.

Handlingsplan vid brand – för all personal och utrymningsledare

9 av 10 företag vi besöker saknar en tydlig handlingsplan för brand.

Hur är det hos dig, har ni tydliga rutiner om vem som gör vad om det börjar brinna? Ladda ner "handlingsplan vid brand" och sätt upp den på din arbetsplats redan idag.

Gratis skyltar

Ladda ner gratis varningsskyltar men också skyltar till hjärtstartare, brandsläckare och Första hjälpen. Skriv ut, plasta in – klart!

Quiz om HLR – tävla mot partner, vänner och kollegor och få ett personligt certifikat

Testa dina HLR-kunskaper nu. För visste du att riktlinjer för HLR uppdaterades november 2021?

Quiz om brandkunskap – hur mycket kan du om brandsäkerhet egentligen?

Får du stryk av dina kollegor i en frågesport om brand?

Testa dina kunskaper om brandsäkerhet med 10 spännande, enkla och relevanta frågor.

Titta på gratis HLR-filmer för barn och vuxen

Eftersom du får lära dig vad du ska göra om någon du älskar svimmar, sätter i halsen, drunknar eller får ett hjärtstopp.

Men varför behöver du kunskaper i hjärt- och lungräddning?

Barn satte hamburgare i halsen och dog

Vad gör du om ditt barn ramlar ner från en lekställning och bryter nacken

För några år sedan var jag på väg till brandstationen för att jobba ett nattpass. Då helt omedveten om att jag det passet skulle få vara med om ett ut av mina absolut värsta känslomässa larm under hela min karriär som brandman.

Jag klev in på brandstationen och hann bara ta några steg när larmet gick. SOS-operatören berättar att det är ett barn som hade fått ett hjärtstopp, mer fick vi inte veta.

Framme på plats möttes jag av en panikslagen mamma som grät, skrek och helt hysteriskt pekade med båda armarna i luften – för att visa oss vägen fram till barnet. Och mycket riktigt, på köksgolvet låg barnet helt livlöst. Det visade sig att han hade satt en hamburgare i halsen. Kort därefter fått syrebrist och sedan ett hjärtstopp. 

Vi startade HLR direkt, kopplade på syrgas och hjärtstartaren – och vi gjorde allt vi kunde men det gick inte. Barnet hade redan fått allvarliga hjärnskador på grund av syrebrist.

Tänk att se sitt barn dö mitt framför ögonen och inte veta vad man ska göra? Så fruktansvärt!

Jag kan fortfarande höra hennes skrik i mina öron, trots att det har gått flera år sedan olyckan. Att se en mamma förlora sitt barn är bland det värsta jag har varit med om.

Därför ska alla kunna lära sig hjärt-lungräddning helt gratis

Det här är en av alla olyckor som är bakgrunden till min drivkraft och passion för HLR. Det är otroligt enkelt att lära sig och det räddar liv. Efter 18 års erfarenhet kan jag intyga att alla lyckade insatser har haft en gemensam nämnare. HLR har startats i ett tidigt skede av personer som befunnit sig på olycksplatsen.

Att lära sig hur man gör om någon sätter i halsen ska aldrig få handla om ekonomi (till exempel en förskola med liten budget).

På Svenska HLR-rådets hemsida hittar du mer fakta om varför HLR är så viktigt och varför du ska repetera hjärt-lungräddning ofta. 

Glada hälsningar
Arshia Genborg

Hjärtochlungräddning.se

Spara den här sidan i dina favoriter så att du snabbt och enkelt hittar tillbaka nästa gång du vill repetera HLR, hjärt-lungräddning gratis.

Dela en livsviktig kunskap!

Vem känner du som skulle behöva repetera sina HLR-kunskaper och skulle bli glad av att få ta del av den här sidan?

Dela gärna här…

Kom ihåg att även praktisk övning i HLR och brandsläckning är viktigt!

Kan dina kollegor hjälpa dig om du skadar dig?

Och vad gör du om det börjar brinna?

Svenska HLR-rådet rekommenderar praktisk träning varje år.

När övade ni praktiskt senast?

Boka en HLR- och brandutbildning på din egen arbetsplats på bara 4 timmar.

Kan dina dina kollegor hjälpa dig om du skadar dig eller får ett hjärtstopp
Första hjälpen kurs och HLR hos Hjärtochlungräddning.se
Hur mycket pengar skulle ditt företag spara varje år om ni fick ner sjukskrivningarna med 1 %?

GRATIS checklista som underlättar ditt arbetsmiljöarbete

8 enkla frågor som underlättar ditt arbetsmiljöarbete

Använd frågorna som en checklista för att säkra upp din arbetsplats, förening eller skola.

Resultatet ger dig många intressanta tankar och en hel del information om vad ni behöver åtgärda för att ha rätt utrustning och utbildning på arbetsplatsen.

Perfekt för dig som är chef eller skyddsombud och vill göra en kontroll av verksamhetens rutiner kring det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Frågorna grundar sig på delar av dessa lagar och föreskrifter som du kan läsa mer om här: AFS 1999:7 Första hjälpen och krisstöd SFS 1977:1160 Arbetsmiljölagen (AML)

Kom ihåg! Din e-postadress används bara för att skicka svaren till dig.


Vem känner du som vill göra sin arbetsplats säkrare och skulle bli glad av att få ta del av frågorna ovan? Ditt skyddsombud, din chef eller en kollega?

Dela enkelt via knapparna nedan.

HLR kurs barn Stockholm
Brandutbildning i Stockholm inklusive SBA (systematisk brandskyddsarbete)
Hur kan vi hjälpa dig? Kontakta oss så får du hjälp blixtsnabbt!