Öppet köp i hela 90 dagar
Packas och skickas inom 24 timmar
Frakt 99 kr | Fri frakt över 999 kr
Fria returer till lager och butik
5 stjärnor på Google
Pengarna tillbaka garanti​
Gratis rådgivning – ring 08-99 99 01

Smarta tips om

hjärtstartare – och allt du behöver veta när du ska köpa, hyra och serva

Ladda ner en gratis affisch till din hjärtstartare nu, eftersom du får en värdefull checklista med vad du ska göra och i vilken ordning när olyckan är framme. Du har även koll på nästa servicetillfälle. Det gör att du minimerar risken att missa den och hamna i ett mardrömsscenario – att stå med ett tomt batteri när någon har drabbats av ett hjärtstopp.

Ladda också ner handlingsplaner för HLR, skriv ut och sätt upp på kylskåpet eller bredvid kaffemaskinen. Gör det därför att du, din partner och kollegor alltid har färska kunskaper i Första hjälpen.

Du hittar också gratis filmer längre ner… så att du kan lära dig hur du använder hjärtstartaren på spädbarn, barn och vuxna.

Men här får du även hjälp med service. När du beställer elektroder och batteri får du billig frakt och snabb leverans till din dörr.

Och det är inte allt… dessutom får du gå en gratis HLR-utbildning online.

Vill du ha hjälp eller rådgivning finns jag här för att hjälpa dig.

Glada hälsningar
Arshia Genborg
08-99 99 01
Hjärtochlungräddning.se

Svar på 6 vanliga frågor om hjärtstartaren!

Köpa eller hyra hjärtstartare?

Googla runt nu på en gång så får du se att det finns många företag som rekommenderar dig att hyra hjärtstartare. Det är enkelt, förmånligt och billigt eftersom du bara betalar en liten månadskostnad på ca 299 kr per månad.

Men är det verkligen sant?

Och varför säger många så?

Jo, det finns egentligen bara ett skäl.

Och det är för att de tjänar mest pengar när du väljer att hyra istället för att köpa.

Klicka här och läs varför du aldrig ska hyra hjärtstartare till ditt företag eller BRF!

I Sverige omkommer ungefär 100 * människor i bränder varje år. Självklart ska det finnas brandsläckare överallt – på arbetsplatsen, skolan, förskolan, sommarstugan, båten, hemmet… 

Men visste du att hela 10 000 ** människor får ett plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus varje år. Så i genomsnitt får ca 30 människor ett hjärtstopp varje dygn och av de överlever endast en. Och 29 dör!

All forskning visar att upp till 70 % av de som får ett plötsligt hjärtstopp skulle kunna överleva. Det är mycket enkelt och det som behövs för att rädda liv är:

  • att HLR (hjärt- och lungräddning) startas direkt av de som är på plats – för att rädda så många hjärnceller som möjligt.
  • en strömstöt från en hjärtstartare som skickas igenom hjärtat inom 3 minuter – för att starta om hjärtat på nytt.


Och i genomsnitt tar det drygt 24 minuter *** att få en ambulans till en olycksplats med ett livshotande läge, som till exempel hjärtstopp, drunkning, trafikolycka, bränder med mera.

Så håller du med om att en hjärtstartare är en billig och viktig investering? Och att den borde vara lika självklart på en arbetsplats, skola, förskola och idrottsförening som en Första hjälpen-väska, brandsläckare och en brandfilt?


*
Källa MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap)

** Källa Hjärt lungfonden.

*** SVT Nyheter.

Att köpa en bra Philips HS1 kostar idag komplett med alla tillbehör ca 11 000 kr.

Och så köper du en riktigt bra maskin komplett, säg Lifepak CR2 (med 8 års garanti, barnläge, två språk, fukttålig, serviceintervall på 4 år med mera) betalar du ca 14 000 kr.

Har du bestämt dig för att hyra en hjärtstartare så är en rimlig kostnad ca 199 kr till 249 kr per månad. Men det beroende på modell och hyresavtalets bindningstid (48 månader är mest vanlig).

Eftersom priserna har gått ner de senaste åren är det vanligt att du ser dem i köpcentrum, badhus, flygplatser och till och med på vissa tågstationer. 

Men även många företag investerar nu i en egen hjärtstartare. Därför att de är billiga och räddar verkligen liv vid ett plötsligt hjärtstopp.

Varför behövs HLR när du har en hjärtstartare på plats?

Under en utbildning svarade hela 67,3 % (av 107 deltagare) fel på den frågan i en quiz. 

Och här kommer svaret…

En hjärtstartare kommer bara att hjälpa dig att skicka en strömstöt genom hjärtat för att försöka starta om det på nytt.

När du gör HLR (hjärt- och lungräddning) pumpa du syrerikt blod till hjärnan manuellt (genom att blåsa in syre i lungorna och trycka på bröstkorgen), eftersom hjärtat står stilla.

Varför är det så viktigt? Jo, eftersom hjärnans celler är extremt känsliga för syre brist. Utan syre tar de snabbt skada och dö redan efter 4–5 minuter.

 

Kort sammanfattning

För att rädda liv vid ett hjärtstopp så måste du skicka en strömstöt från en hjärtstartare för att starta om hjärtat igen. Och du måste också göra HLR för att rädda cellerna i hjärnan.

Hjärtstartarna på den svenska marknaden är otroligt enkla och säkra att använda. Så enkla att även personer utan utbildning kan använda en dem utan minsta krångel vid ett hjärtstopp.

Om du mot förmodan skulle använda den på ett felaktigt sätt händer ingenting. Så med andra ord är den helt ofarlig att använda. Det enda du ska tänka på innan du trycker på strömstötsknappen (orange knapp med en blixt på) är att se till att ingen rör patienten. Gör man det får man en obehaglig stöt.

Som sagt, det är enkelt och riskfritt att trycka på start, fästa elektroderna och följa röstinstruktionerna…

Men sen kommer en massa stress och panik i en nödsituation. Har du övat med hjärtstartaren vet du exakt vad du ska göra och i vilken ordning. Och det är ju självklart en stor fördel att ha den kunskapen på en olycksplats.

Så för att du och dina kollegor ska känna er trygga att använda hjärtstartaren i ett skarpt läge, rekommenderar vi en utbildning i HLR med hjärtstartare på bara 2,5 timme och på din egen arbetsplats.

Men först, vad är Sveriges Hjärtstartarregister för något?

 

Det är ett register över alla frivilligt registrerade hjärtstartare i Sverige. Där kan du också registrera din hjärtstartare gratis.

Syftet är att få din hjärtstartare synlig med bland annat adress och kontaktuppgifter för alla medmänniskor. Men också för SOS-alarm som larmar ut frivilliga SMS-livräddare till ett hjärtstopp.

Allt detta för att öka överlevnadschansen vid ett oväntat hjärtstopp.

Som sagt, det är frivilligt och du måste inte registrera din hjärtstartare där. 

När du registrerar din hjärtstartare och lånar ut den ska du komma ihåg att du själv får stå för alla kostnader kring återställning, som till exempel nya elektroder och batteri (om det behövs).

Läs också 4 viktiga saker du ska tänka på innan du registrerar din hjärtstartare på Hjärtstartarregistret.se

Värdefulla tips till dig som ska köpa, hyra eller serva!

Är du intresserad av att köpa en hjärtstartare vars batteri kostar 5 499 kr när det är dags för service?

Om du svarar nej på den frågan (vilket jag tror att du gör) så kommer du att gilla artiklarna här. Men varför då?

Jo, eftersom du får rätt kunskap och hemligheter ingen annan berättat för dig tidigare, till exempel varför du inte ska hyra hjärtstartare.

Och med rätt kunskap gör du kloka val. Du beställer rätt modell och blir nöjd i många år framåt.

Tips! Spara den här sidan i dina favoriter så att du snabbt och enkelt hittar tillbaka nästa gång du behöver serva din hjärtstartare

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på whatsapp
Dela på email

Hur kan vi hjälpa dig med hjärtstartare?

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller mejla till info@hjartochlungraddning.se så får du hjälp blixtsnabbt!

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig 

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i formuläret så får du hjälp blixtsnabbt!

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig 

Vi hjälper dig gärna med alla dina frågor och ger dig gratis rådgivning om HLR-utbildning och hjärtstartare

Vi är brandmän och sjuksköterskor som sedan 2012 utbildat mer än 550 företag i HLR och Första hjälpen – här är några av dem:

Hjärtochlungräddning.se

Hjärtochlungräddning.se
08-99 99 01
Bryggare Bergs väg 2, 182 47 Enebyberg

få ett värdebevis på 1 000 kr!

Beställ din hjärtstartare inom 14 dagar – använd ditt värdebevis och spara 1 000 kr!

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig