Därför ska du aldrig hyra hjärtstartare till ditt företag eller BRF

Därför ska du aldrig hyra hjärtstartare till ditt företag eller BRF!

Nu ska du få höra en hemlighet som inget annat företag berättat för dig tidigare – garanterat!

Är det verkligen bättre och mer förmånligt att hyra en hjärtstartare än att köpa?

Om du hör någon säga: ”Det är bättre och mer förmånligt att hyra en hjärtstartare än att köpa, och dessutom ingår allt” – lägg på luren, lämna sajten eller spring därifrån.

När ska du hyra eller leasa?

Säg att du ska köpa en bil eller kopieringsmaskin för ca 100 000 kr. Det är mycket pengar att lägga ut på en gång. Eftersom den används ofta kommer den förr eller senare går sönder eller krångla. Du kan inte göra så mycket själv utan måste boka en servicetekniker. Du förlorar tid och pengar. Dessutom slits delarna ut, produkten åldras och den blir omodern inom några år eller så ändras dina behov. Här är det tryggt och bekvämt att hyra eller leasa. Du får ett serviceavtal och slipper allt krångel.

Du har nästan betalat av hela hjärtstartaren på 4 år – när du hyr *

En hjärtstartare sköter sig helt själv i hela 4,5 år som till exempel Samaritan Pad 350P. Du behöver inte göra något! Chansen att du använder den är liten, men om du gör det återställer du den själv men nya elektroder och batteri på 30 sekunder. Och den har hela 10 års garanti när du beställer den av oss (annars är det 8 år). Tekniken förändras nästan ingenting. Om den skulle göra det är det inget som är avgörande för själva livräddningen (eftersom hjärtrytmen är som den är).

Ta Samaritan Pad 350P som exempel, den kostar ca 13 000–14 000 kr komplett med alla tillbehör. De allra flesta som väljer att hyra en hjärtstartare gör det på fyra år (48 månader) eftersom det ger en billigare månadskostnad.

* Så här har vi räknat:
349 kr/månad x 48 månader = 16 752 kr. Skillnaden mellan att köpa och hyra blir – 2 752 kr. Med andra ord så blir det 2 752 kr dyrare att hyra än att köpa (16 752–14 000) under en hyresperiod på 48 månader. Nu har vi räknat jättesnällt eftersom du har övriga kostnader som uppläggningsavgift ca 500 kr, fakturaavgift 75 kr per utskick och försäkring från ca 2 kr per dag.

Där ser du! Det är klart att det är bättre för dig att köpa hjärtstartaren istället för att hyra.

Kort sammanfattning

Om du hyr en hjärtstartare betalar du av hela kostnaden + ytterligare minst 2 752 kr till redan efter förta avtalstiden (48 månader).

Om du köper en hjärtstartare har du redan efter förta avtalstiden (48 månader) sparat minst 2 752 kr och dessutom är hjärtstartaren din och du äger den. Dessutom har du garanti i ytterligare 6 år till.

Tack för att du läste!

Vem känner du som skulle bli glad att få ta del av den här informationen? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du gå en gratis HLR-utbildning online så att du är förberedd om något oförutsett händer?

Lär dig rädda liv helt gratis!

Laddar ner gratis Första hjälpen-affischer, skriv ut och sätt upp på kylskåpet.

Och titta på enkla instruktionsfilmer om hur du använder hjärtstartaren och hur du gör om någon sätter i halsen och slutar andas.

Men det är inte allt!

Dessutom kan du utmana familj, vänner men också dina kaxiga kollegor i en spännande quiz om HLR och brand :)

Gratis HLR utbildning, quiz, bok, film och affisch

Det finns mer att lära om HLR och hjärtstartare...