Måste jag göra inblåsningar om jag inte vill?

Måste jag göra inblåsningar om jag inte vill?
Det bästa är ju så klart att växla mellan 30 kompressioner och 2 inblåsningar!
Men det är alltid bättre att göra något än ingenting alls.
Vill du till exempel inte göra inblåsningar är det helt okej, gör bara kompressioner – blodet redan innehåller en del syre.
Och om du av någon anledning inte vill göra kompressioner så kan du larma 112 så att rätt hjälp kommer så snabbt som möjligt. Du kan också ta tag i personens ben och förflytta hen till en säker plats så att risken för att hen blir påkörd minimeras, eller hur?
Osäker på hur du ska hjälpa till på en olycksplats?
Det är egentligen väldigt enkelt. Tänk så här: Vad skulle du vilja att andra gjorde för dig om du ramlade ihop här och nu? Där har du svaret!
TIPS! Gå en gratis expresskurs i HLR med familj och vänner – på bara 10 minuter kommer du att lära dig vad du ska göra om någon du älskar svimmar, sätter i halsen, drunknar eller får ett hjärtstopp.
Hur mycket är ett människoliv värt?
– du hittar en livlös person i en snödriva, vad gör du? Och vad tror du andra gör?

Hjärtfel, hjärtstopp eller andra allvarliga sjukdomar kan drabba vem som helst, ung som gammal. Är man först på plats kan man alltid göra något!

Tänk om det är du, ditt barn eller din mamma/pappa som ligger där och drabbats av en allvarlig sjukdom? Och dina medmänniskor struntar i det fullständigt och går förbi.

Varför gör vi människor så här?

PS. Vem känner du som skulle bli glad att få ta del av den här informationen? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på whatsapp
Dela på email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lär dig ännu mer om HLR och hjärtstartare...

Hur kan vi hjälpa dig?​

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig ❤️

Ring, mejla eller kom och knacka på vår dörr

Mån-tors 09:00–16:00, fre 09:00–15:00

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig