Ulrikas hjärtstartare fick skrotas helt i onödan!

Service hjärtstartare Heartsine Samaritan PAD 300P, 350P, 360P, 500P - så byter du batteri och elektroder

För några månader sen blev jag kontaktad av Ulrika som behövde serva sin hjärtstartare, Samaritan PAD SAM300P. Hon beställde nya elektroder och batteri för ca 2 750 kr. När hon fick sin leverans och servade hjärtstartaren hände det något märkligt. Den hoppade hela tiden igång av sig självt och började ge röstinstruktioner – utan att någon tyckte på startknappen!

Det visade sig att detta är ett känt fel på just denna modell av hjärtstartare (inget jag kände till eftersom vi inte rekommenderar detta fabrikat). Företaget som levererat hjärtstartaren till Ulrika skulle ha kontaktat henne och åtgärdat felet kostnadsfritt under garantitiden.

Det gjorde de aldrig och nu har garantin gått ut. Hjärtstartaren är nu helt värdelös och måste skrotas. Dessutom kastade hon 2 750 kr i sjön för de nya elektroderna och batteriet hon köpte i onödan.

Undvik detta och många andra misstag genom att jämföra priser på hjärtstartare, men också företagen du ska handla av. Det billigaste kan ibland vara ett sämre val!

Läs fler tips och lär dig mer om hjärtstartare och HLR. Med rätt kunskap gör du klokare val – och kloka val gör dig nöjd med ditt köp, både nu och i många år framåt.

Tack för att du läste
Bästa hälsningar
Arshia Genborg

PS. Vem känner du som skulle bli glad att få ta del av den här informationen? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på whatsapp
Dela på email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lär dig ännu mer om HLR och hjärtstartare...

Hur kan vi hjälpa dig?​

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig ❤️

Ring, mejla eller kom och knacka på vår dörr

Mån-tors 09:00–16:00, fre 09:00–15:00

Få gratis rådgivning om utbildning och hjärtstartare!

Fyll i formuläret, ring 08-99 99 01 eller skicka ett mejl till info@hjartochlungraddning.se så får du svar inom 1 timme.

PS. Blir du irriterad när du kontaktar ett företag och plötsligt får massa reklam, nyhetsbrev och SMS? Jag avskyr det – därför gör jag aldrig så mot dig